fbpx

FAQ - Frågor och svar

Varför har man solceller?

Solceller omvandlar ljuset direkt till elenergi med hjälp av så kallat halvledarmaterial. När solljuset träffar cellens framsida skapas en elektrisk spänning mellan cellens fram- och baksida. Kopplar man en ledning mellan fram- och baksidan får man ut en ström.

  • Du får lägre och jämnare energikostnader från dag ett. Efter cirka 8-15 år är ditt solcellssystem avbetalat. Därefter gör du en ren vinst.
  • I genomsnitt sänker solceller driftkostnaden för el med omkring 4 000 kronor per år.
  • Du får större frihet och lägre energikostnader När du producerar egen el minskar du ditt inköpsbehov och du blir mindre beroende av elmarknadens upp- och nedgångar.
  • Du gör en synlig insats för miljön Du hjälper till att öka andelen förnybar energi i samhället, samtidigt som du inspirerar fler att ta steget mot ett mer hållbart liv.
  • Minimalt underhåll När solcellerna väl är på plats är de i princip självgående. Det finns inga rörliga delar som måste underhållas eller kan gå sönder. Inget bränsle behöver tillföras och det skapas inga biprodukter i form av utsläpp, ljud eller lukter. Alla våra solpaneler har en effektgaranti på 25 år, och deras beräknade livslängd är 30 år.

Fler frågor och svar

Vad menas med elförbrukning?

Förbrukningen delas upp i tre områden: hushållsel, uppvärmning och varmvatten. En genomsnittlig villa i Sverige med direktverkande el har en förbrukning på

Vad är amorfa solceller?

Amorfa solceller eller tunnfilmsceller, som de även kallas består av ett tunt skikt av kisel som sitter på baksidan av metall, glas

Vad är mono kristallina solceller?

Mono kristallina solceller består av tunna skivor från en enkristall kiselblock. Denna metod har en högre verkningsgrad än poly kristallina solceller vilket

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse
av My Energy Partner webb.