fbpx

Color-PNG 5 VIT SMALL

Anpassa elförbrukningen till när den är som billigast.

Greenely är ett smart, enkelt och billigt elbolag som finns i din telefon. Med ett elavtal från Greenely får du kontroll över ditt elpris och all din eldata. Du får kontroll över elanvändningen och kan optimera ditt smarta hem efter det billigaste elpriset.

Vill du veta mer eller teckna billigt elavtal?

Vi hjälper dig att förbättra din energikalkyl och sänka dina elkostnader. Kontakta oss för mer information om hur du tecknar avtal med Greenely, det billiga moderna elbolaget.

Billigast elpriset får du med Greenelys elavtal.

Vi har ingått ett samarbete med Greenely för att ge dig den bästa upplevelsen i samband med din installation av solceller. Efter utförd installation erbjuder Greenely ett förmånligt avtal för att köpa ditt överskott av solel.

Nyckeln till en smart och optimal energikalkyl är att den el du använder kostar olika mycket varje timme på dygnet. Det gör att du kan betala bara halva priset mot ett genomsnitt om du konsumerar el på rätt sätt. Därför ska du passa på att t ex. tvätta eller värma poolen när elpriset är som billigast.

Greenely är elbolaget som står på frontlinjen vad gäller moderna och billiga elavtal. De gör inte något påslag på elen utan erbjuder den till inköpspris, även kallat “spotpris”. Med Greenely får du ett ”timprisavtal” där du styr vilket elpris du får i slutändan, el till självkostnadspris utan påslag.

Genom vårt samarbete med Greenely får du ett ännu bättre avtal. Kolla in avtalet genom att följa länken:  https://greenely.com/sv/smart-val-for-solceller/myenergypartner/

Så fungerar Greenely?

Greenely har som grundfilosofi att ge dig som kund kontroll över både dina kostnader men också din elförbrukning. Greenely’s mål är att göra minsking av elförbrukning enklare och roligare. Greenely anpassar sig efter det smarta hemmet. Genom en mobilapp får alla elkonsumenter enkel tillgång till sin elförbrukning för att tolka sin elfaktura med tydliga referenser.

Med Greenelys elavtal kan du anpassa din elförbrukning till när den är som billigast. Eftersom elpriset varierar varje timme kan du på den vägen alltid få lägst elpris. Våra kunder uppger att de minskar sina elkostnader med 10-25% efter byte till Greenely.

Greenely har koll på Nordiska elbörsen, där alla elbolag köper el varierar priset varje timme. Priset sätts dagen innan klockan 14.00 och baseras på “utbud och efterfrågan”, det vill säga hur mycket el Sverige kan producera vid en given tidpunkt och hur mycket el svenskarna förväntas använda. Med ett Greenely avtal kommer du som elkund att ha möjligheten att anpassa din elanvändning för att betala det minsta möjliga priset på dagen

Köp och sälj din el smartare
Om du främst använder el på morgonen, kväll och natt när den borde vara som billigast, varför då betala ett högre elpris? Svaret är att det behöver du inte med ett elavtal från Greenely. Med Greenelys elavtal kan du anpassa din elförbrukning till när den är som billigast. Eftersom elpriset varierar varje timme kan du på den vägen alltid få lägst elpris. Våra kunder uppger att de minskar sina elkostnader med 10-25% efter byte till Greenely.

Har du dessutom solceller på din fastighet är det fullt möjligt att kombinera det billiga elavtalet där du betalar det lägsta priset för den el du köper och får maximalt betalt för den solel du producerar och säljer till nätet.
Vad kommer jag att betala?

Det är såklart svårt att svara på eftersom vi faktiskt inte vet vad elpriset kommer vara om ens två dagar. Ditt elpris kommer helt att baseras på när du använder el i din fastighet. Vår rekommendation är att du i största möjliga mån anpassar din elanvändning efter dagarnas prisvariationer. Ett hushåll som normalt äter frukost på morgonen och som äter middag hemma får ett elpris som ett rörligt avtal.

Med Greenelys elavtal kan du anpassa din elförbrukning till när den är
som billigast. Eftersom elpriset varierar varje timme kan du på den
vägen alltid få lägst elpris – flera av Greenelys kunder minskar sina
elkostnader med upp till 25%.

För den som inte är så insatt och vill uppnå enkelhet finns smarta energilösningar som lär sig din och familjens konsumtionsmönster. Efter hur ni lever och konsumerar fastighetens el kan energismarta system göra de bästa valen för att det ska bli så optimalt och enkelt som möjligt . Allt för att du som elkonsument och energiproducenter ska bli mer energismart och passa dagens energisamhälle.

Vill du veta mer om smarta energisystem? Kontakta någon av oss på My Energy Partner.

Hur kan jag påverka min elfaktura?

Enklaste sättet att ha kontroll över sin elfaktura är försöka använda mindre el när det är dyrt att köpa den. I regel är elpriset som dyrast på morgonen och på kvällen mellan 18-20. Billigast är det på natten men också mitt på dagen när de flesta är på jobbet. Det viktigaste är att du försöker använda den el du behöver när det är billigare.

Att teckna ett billigt grönt elvatal från Greenely ger dig kontroll över din elanvändning på ett enkelt och smart sätt så du kan påverka och styra dina elförbrukare i din fastighet.

My Energy Partner erbjuder flera smarta energilösningar som kan förbättra din energikalkyl betydligt. Med smarta energilösningar, energilager och och smart hantering kan du producera egen el med solenergi och lagra den för senare användning när det är dyrare.

Timavtal från Greenely

Med ett vanligt rörligt elavtal som de flesta elbolag erbjuder, betalar du snittet av timpriserna varje månad. Eftersom det är efterfrågan på el som styr priserna så får du alltså vara med och betala för att dina grannar slår på spabadet, bastun och lämnar frysen öppen när du bara ska kolla på TV. Med ett timprisavtal från Greenely kan du istället anpassa dig efter elpriserna och på ett smart sätt göra aktiva val där du sänker eller anpassar din elanvändning när priserna är lägre.

Antingen gör du egna aktiva val i Greenelys app eller så finns det lösningar med smarta energissystem som håller koll på dina elkonsumtionsmönster och gör valen åt dig.

Sänker jag mina elkostnader med Greenely?

Enligt undersökningar, sänker Greenelys elkunder sin totala elkostnad med 10% i snitt. För de som gör aktiva val utifrån ett timprisavtal sänker sina kostnader med upp till 25%. Med det sagt kan vi ge dig vissa av verktygen som behövs för att du ska kunna nyttja de billigaste elpriserna.

Din faktura från Greenely

Greenely vill sätta dig som elkund i förarsätet. Du som fastighetsägare ska kunna köpa el på ett rättvist och transparent sätt utan krusiduller. Din elfaktura ska vara lätt att förstå och du ska enkelt kunna göra aktiva val som sänker dina elkostnader.

På varje elfaktura från Greenely framgår vad du betalar för. Det här är de poster som finns med:

Månadsavgift
Månadsavgiften används för att täcka våra kostnader för framförallt utveckling, drift och support. Majoriteten av våra kostnader läggs på vidareutveckling av tjänsten så att vi kan skapa så mycket värde som möjligt för dig som elkund.

Du kan välja att betala antingen en månadsavgift på 69 kr inkl. moms eller en årsavgift på 588 kr inkl. moms (49 kr per månad).

Spotpris – timme
Ditt unika genomsnittliga elpris per kWh under föregående månad. Med vårt timavtal så betalar du  det elpris som råder under respektive timme.

Avgift effektreserv
En (väldigt liten) obligatorisk avgift som tas ut av Svenska Kraftnät mellan november och mars. Den används för att fylla på Sveriges energireserver för att säkerställa att alla som behöver el får det.

Avgift Nord Pool (0 öre/kWh)
En avgift som elbörsen Nord Pool tar ut för att kunna handla el. Den här posten syns på din faktura men vi tar inte ut någon avgift för detta.

Avgift balansansvar
Det finns aktörer, så kallade balansansvarig, som ser till att hålla balansen i elsystemet för respektive elbolags kunder för att de inte ska få strömavbrott. Därmed tillkommer den en (väldigt) liten avgift för det per kWh.

Elcertifikatavgift
En obligatorisk avgift som används för att stödja producenter av förnybar el. Avgiften varierar från månad till månad och avgörs av tillgång och efterfrågan på elcertifikaten. Väljer du att producera egen solel får du då som energiproducent ta del av elcertifkat som en intäkt.

Bra Miljöval
I avgiften ingår dels kostnad för ursprungsgarantier, för att garantera den källa som elen kommer från, samt kostnaden för Bra Miljöval för att säkerställa att elen dessutom producerats enligt en av världens tuffaste miljölkrav.

Moms (25%)
Som på det mesta så tillkommer 25% moms även på elen.

Greenely samarbetar med My Energy Partner

Vårt samarbete med Greenely ger dig lite bättre avtal. Kolla in erbjudandet, följ länken: 
https://greenely.com/sv/smart-val-for-solceller/myenergypartner/

Solcellsbranschen växer så det knakar och nya aktörer dyker upp på marknaden. Detta är såklart positivt för då har vi fler att välja på. Samtidigt ökar också risken att oseriösa företag tar genvägar som i slutänden blir jättedyrt eller direkt farligt för dig som kund.

För att öka tryggheten för dig så har vi på Greenely utformat en “Code of Conduct” som tydliggör vad som utgör en bra installatör och vilka krav vi har på våra partners. Alla partnerföretag till Greenely följer samtliga punkter nedan. Kraven utvecklas över tid för att öka tryggheten för dig som investerar i solen.

Trygghet för dig

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse
av My Energy Partner webb.