fbpx

Solcellssystem är nyckeln till ett energiintelligent hem.

På My Energy Partner ser vi solenergi som hjärtat i ett energieffektivt hem. Vår expertis ligger i att erbjuda integrerade solcellslösningar som inkluderar solpaneler, laddboxar och batterier, vilket möjliggör full kontroll över din energiförbrukning och produktion. Vi är din partner i resan mot en klimatneutral framtid.

Fråga oss gärna om solcellsystem och batterier.

Vi vägleder dig till rätt solcellssystem och batterilager och hitta rätt i djungeln bland alla tekniska specifikationer och funktioner. Kontakta oss med dina frågor eller fråga efter en kostnadsfri offert.

Skräddarsydda solcellsystem för alla typer av villor och fastigheter.

Förbi är de dagar då villa- och fastighetsägare endast var konsumenter av el inköpt från stora energibolag. I dagens teknikdrivna värld erbjuds vi nu en mängd möjligheter att aktivt förändra vår tidigare modell för elhandel vilket möjliggör en skräddarsydd och ekonomiskt fördelaktig energimodell för den egna energianvändningen. Genom att implementera solcellssystem för elproduktion och integrera batterilager för energilagring, kombinerat med ett minskat beroende av köpt el från traditionella energileverantörer, kan du nu inte bara producera och lagra egen el effektivt, utan också finjustera förbrukningen för att maximera fastighetens energieffektivitet. Något som också är värdegrundande för gröna lån och bättre räntevillkor. Allt sammantaget skapar det här en ny era i elhandeln, där du som villa- och fastighetsägare får utökad kontroll över dina energikostnader och kan dra nytta av möjligheten att bidra till elnätet med ditt överskott av solenergi och även möjligheter till intäkter via kraftnätets stödtjänster.

Få 50% extra avdrag, helt enkelt!

Visste du att utöver det gröna bidraget på 20% för solcellsanläggningen, kan du också dra av ytterligare 50% av kostnaden för relaterade produkter som batterier och laddboxar? Fyll i formuläret här på sidan, så ger vi dig mer information!

Solenergi – en nyckel till ett starkare elnät

Solenergi är en förnybar energikälla som har potential att bidra till att förbättra och stärka det svenska elnätet. Solceller kan installeras på hustak, industribyggnader och andra byggnader. De omvandlar solljus till el som kan användas för att driva hushåll, företag och industrier.

Solenergi är en förnybar energikälla, vilket innebär att den inte tar slut. Solen kommer att fortsätta att ge oss energi i många år framöver. Detta gör solenergi till en hållbar lösning för elproduktion. Solceller kan också bidra till att förstärka det svenska elnätet. De kan:

  • Tillhandahålla el vid behov, till exempel vid effekttoppar.
  • Öka stabiliteten i elnätet.
  • Minska risken för elavbrott.

Solcellssystem & batterilager

Vanliga frågor

Så fungerar det: Solcellstekniken utvecklas ständigt och erbjuder flera varianter på marknaden. Vårt företag levererar högeffektiva premium paneler. När solens strålar träffar dessa solpaneler skapas en elektrisk spänning vilket resulterar i att el framställs (likström). För att den producerade likströmmen ska kunna användas i hemmet, och passa elnätets krav, använder vi en växelriktare som omvandlar strömmen till växelström.
Finansieringsmöjligheter: Även om solceller är en långsiktig och kostnadseffektiv investering, förstår vi att den initiala kostnaden kan vara en utmaning. Därför erbjuder vårt företag finansieringsalternativ, inklusive attraktiva lån och möjlighet till skattereduktion genom rotavdraget, vilket ger dig 20% avdrag på installationskostnaden.
Lagring och användning av solenergi: I Sverige producerar solcellsanläggningar ofta mer energi än vad som används. Du kan antingen sälja detta överskott till elnätet eller lagra det för senare användning med hjälp av ett solcellsbatteri. Ett batteri ger dig större självförsörjning och minskar ditt beroende av externa elbolag, vilket sänker dina energikostnader. Inbyggd mjukvara och energiprofiler låter dig enkelt styra både din solcellsanläggning och batteri.
Försäljning av överskottsel: För att kunna sälja överskottsel krävs ett avtal med ett elhandelsbolag. Vi rekommenderar att jämföra olika bolags erbjudanden. När avtalet är klart sker överföringen av överskottsenergin till elnätet automatiskt, och eventuella intäkter krediteras eller betalas ut till ditt konto.
Fastighetsvärde: Solceller är en investering som ger både miljömässiga och ekonomiska fördelar. Genom att minska energikostnaderna och förbättra husets energideklaration och energieffektivitet kan solceller bidra till att öka fastighetens marknadsvärde vid en försäljning. Dessutom ökar solceller chanserna för ett beviljande av gröna lån, som ofta har bättre räntevillkor än traditionella lån.
Bygglov för solceller: I Sverige krävs det i regel inte bygglov för att installera solceller. Det finns dock några undantag, till exempel om du installerar takintegrerade solceller, bostaden eller området har ett miljömässigt, kulturhistoriskt eller konstnärligt värde, eller om bostaden är belägen nära flygfält eller militära verksamheter.

Om du är osäker på om bygglov krävs för just ditt hus bör du kontakta din kommun eller vända dig till oss så hjälper vi dig.

Solceller vintertid: Solceller fungerar genom att omvandla solljus till el. Även om det är molnigt finns det alltid lite solljus, och det är tillräckligt för att solcellerna ska fungera. Den största elproduktionen sker givetvis under sommarhalvåret, när det är mest sol. Men även på vintern kan solceller bidra till att minska din elförbrukning. Mellan november och februari produceras cirka 10 % av solcellernas totala årsproduktion.

Individuella insatser, gemensam styrka

Ditt val att installera solceller är en del av en större sammanhängande ansträngning. Medan din investering kanske skiljer sig från din grannes, är det sammanlagda bidraget från varje hushåll och fastighetsägare avgörande för vår gemensamma framgång. Tillsammans skapar vi en mer hållbar energiframtid för oss alla.

Är du intresserad av värmepumpar ?

Vi hjälper dig att hitta rätt och vägleda dig bland alla tekniska specifikationer och funktioner. Du är välkommen att kontakta oss med dina frågor och för kostnadsfri offert.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse
av My Energy Partner webb.