fbpx

Föreningens väg till en hållbar energiframtid.

Idag kommer nära 40 procent av all energi som förbrukas i Sverige från byggnader, enligt Världsnaturfonden WWF. Det placerar bostadsrättsföreningar i en nyckelposition att både förbättra sin miljöpåverkan och skapa långsiktiga ekonomiska fördelar.

Vi hjälper dig till en energieffektivare värld?

Vi hjälper dig med allt kring vad du behöver för att bli mer energieffektiv. Kontakta oss för råd och vägledning.

Gröna lån; en möjlighet att kickstarta föreningens renoveringsprojekt.

Gröna lån kan vara lösningen som gör det möjligt att trycka på startknappen för kommande renoveringsinsatser. Dessa banklån erbjuder fördelaktiga räntevillkor och är avsedda att främja en miljömässig hållbarhet.

En katalysator för ytterligare åtgärder

Gröna lån har visat sig vara en katalysator för omfattande renoveringsprojekt i bostadsrättsföreningar. Genom att finansiera större projekt som takbyte och installation av solceller, har dessa lån möjliggjort ekonomiskt utrymme för ytterligare förbättringar i fastigheterna. Idag erbjuder de flesta banker (Handelsbanken, SEB, Nordea, SBAB m.fl.) gröna lån till bostadsrättsföreningar, oavsett om de redan är miljömedvetna eller planerar att implementera energieffektiviseringar.

Ett grönt lån är ett sätt för bostadsrättsföreningar att sänka sina kostnader, spara pengar på sikt och samtidigt bidra till en bättre miljö. För att få Grönt investeringslån krävs att lånet kan godkännas vid sedvanlig kreditprövning och att lånet uppfyller kriterierna för miljöförbättring eller energieffektivisering. På begäran ska låntagaren kunna uppvisa underlag på utförd investering i enlighet med offert.

Gröna lån kan vara lösningen som gör det möjligt att trycka på startknappen för kommande renoveringsinsatser. Dessa banklån erbjuder fördelaktiga räntevillkor och är avsedda att främja en miljömässig hållbarhet.

En katalysator för ytterligare åtgärder

Gröna lån har visat sig vara en katalysator för omfattande renoveringsprojekt i bostadsrättsföreningar. Genom att finansiera större projekt som takbyte och installation av solceller, har dessa lån möjliggjort ekonomiskt utrymme för ytterligare förbättringar i fastigheterna. Idag erbjuder de flesta banker (Handelsbanken, SEB, Nordea, SBAB m.fl.) gröna lån till bostadsrättsföreningar.

Energieffektiviserande åtgärder kan omfatta:

Tilläggsisolering av tak eller fasader, fönsterbyte, ventilation med energiåtervinning, byte av värmekälla till fossilfritt alternativ. Byte av allmänbelysning till LED och tidsstyrning, individuell mätningsutrustning av el eller vatten samt solceller, laddstolpar för elbilar, för att nämna några.

Värmepumpar

Byt ut den gamla värmepumpen.

Att byta eller se över värmepumpen kan vara en bra investering för din förening. Det kan leda till minskade energikostnader, bättre komfort och lägre underhållskostnader. Men hur vet man när det är dags att byta eller se över den?

Vi är återförsäljare och installatörer för ES värmepumpar (6-1400 kW). 

Solcellssystem & Batterilager

Optimera energianvändningen.

Ett solcellssystem och batterilager en långsiktigt bra investering. Det utgör en central komponent för den som vill optimera sin energianvändning, minska beroendet av köpt el och sina elkostnader. Med batterier och stödtjänster blir avkastningen ännu bättre.
Vi har de flesta märken och modeller från marknadsledande tillverkare.

IMD - Individuell mätning och debitering

Inför centraliserad energihantering.

IMD (Individuell Mätning och Debitering) är en lösning som förändrar hur energiförbrukning hanteras inom bostadsföreningar. Genom att eliminera medlemmarnas fasta elabonnemang minskar en stor post på elräkningen.

Serviceavtal

Känn dig trygg med ett serviceavtal.

För att du som innehavare av ett solcellssystem ska kunna lita på att ditt system alltid fungerar optimalt och säkert, erbjuder My Energy Partner ett serviceavtal. Med detta avtal tar vi hand om uppdateringar, felsökning och garantiärenden. Vi erbjuder också besiktning som en tilläggstjänst för extra trygghet.

Checkwatt - ett sätt att få intäkter varje månad i flera år.

Med CheckWatt får du en snabb återbetalningstid. Det gör det till en lönsam och ansvarsfull ekonomisk satsning. Anslut ditt system idag och få intäkter varje månad i många år.

Är du intresserad av Checkwatt ?

Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för att du ska kunna nyttja tjänsterna från Checkwatt. Tveka inte att kontakta oss redan idag så att vi kan hjälpa dig.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse
av My Energy Partner webb.