fbpx

Bättre ekonomi när du anpassar till elanvändningen.

Dimensionera efter elanvändningen.

Det som vanligtvis begränsar hur mycket solpaneler man kan sätta upp är takets storlek, fastighetens mätarsäkring, regelverk kring mikroproducent och din egna investeringsförmåga. Om man producerar mer el än vad man gör av med på årsbasis förlorar man vissa fördelar, t.ex. skattereduktionen för produktionen som överskrider årsförbrukningen, samt att ditt elnätbolag kan ta ut extra avgifter för din inmatning till nät.

Det är därför viktigt att tänka till på hur stort system man behöver och göra beräkningar utifrån vad som är mest optimalt. Det finns inte någon anledning att överdimensionera ett solcellssystem om du riskerar att gå miste om gällande bidrag eller får extra inmatningskostnader som följd av att du producerar för mycket energi. Om systemet är rätt dimensionerat utifrån den egna elanvändningen blir det som mest optimalt för dig som fastighetsägare. Det ger en bättre totalekonomi.

Flera sätt att spara energikostnader

Som fastighetsägare kan du göra mer än enbart producera egen el med solceller. Du exempelvis sänka dina energikostnader genom att att uppdatera system och göra mindre åtgärder som att sänka temperaturen eller installera energilampor, och allt däremellan. Att se över din elanvändning gär stor skillnad på din elfaktura. Ofta medför det för de som äger ett solcellssystem att beteendet förändras kring hur man använder sin el. Med solceller kan du exempelvis ladda elbilen, använda diskmaskinen, tvättmaskinen eller värma poolen utan att det kostar något ytterligare än den investering du redan gjort. Det handlar om att kunna använda rätt mängd energi vid rätt tidpunkt. I grund och boten är gröna energilösningar olika sätt att bidra till en hållbar utveckling i samhället.

Finansiering för din energilösning.

Du som har företag, bor i en bostadsrättsförening eller driver ett lantbruk har möjligheten att få dina gröna energilösningar genomförda direkt utan att behöva göra stora investeringar eller med egna satsade pengar. Med vår samarbetspartner Nordic Finance har du möjlighet att få dina investeringar till en låg månadskostnad. Som privatpersoner kan du få fördelaktiga investeringslån genom vår samarbetspartner Hemma.

Fråga oss gärna om hur du bäst kan finansiera din gröna energilösning. Kontakta oss på: sales@myenergypartner.se eller kontakta Linus Cederth på 079- 109 10 91, linus.cederth@myenergypartner.se.

Fler sätt att spara pengar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse
av My Energy Partner webb.